JAKOG INTENZITETA I BRZOG DELOVANJA KOD BOLOVA !

SVETSKI BROJ 1 ZA UBLAŽAVANJE BOLOVA!

Tigrova mast najpoznatija je mast na svetu za ublažavanje bolova, čija tajna formula datira od pre 1500 godina kada se upotrebljavala samo za potrebe careva. Komercijalna upotreba Tigrove masti traje više od 100 godina, što je dokaz postojanosti kvaliteta i delotvornosti. Tigrova je mast ime kojem veruju generacije zadovoljnih korisnika jer ublažava bol, opušta, daje osećaj prijatnosti i za telo i um, vraćajući ravnotežu narušenu modernim načinom i tempom života. TIGROVA MAST jedinstven je spoj 100% prirodnih, kvalitetnih i najfinijih eteričnih ulja. Nanosi se na kožu laganim utrljavanjem pri čemu postepeno smanjuje bol, poboljšava cirkulaciju i deluje protivupalno. Aktvni sastojci Tigrove masti pojačavaju prokrvljenost u području bolova i dovode više krvi na bolna mesta. Povećanje protoka krvi ubrzava proces ozdravljenja.

Nakon nanošenja na kožu povećava temperaturu kože, izaziva prijatan osećaj topline koji služi i kao distrakcija – odvlačenje pažnje od bola, nakon čega sledi osvežavajuća hladnoća. Lokalni analgetski učinak takođe smanjuje osećaj bola. Tigrova mast na srpskom tržištu dostupna je u dve varijante: crvena i bela. Crvena Tigrova mast je izvorni proizvod sa većom koncentracijom eteričnih ulja i deluje intenzivnije u otklanjanju bola, dok je bela Tigrova mast nežnija, popularnija među ženama, te se koristi za masažu i kod laganih glavobolja, a pogodna je i za inhalaciju kod začepljenosti nosa, prehlade i upale sinusa. Aktivni sastojci Tigrove masti jesu kamfor, mentol, ulje kajuputa, ulje mente i ulje karanfilića. Kamfor se tradicionalno koristi za lečenje reume i upalnih stanja. Stvara osjećaj topline koji pomaže u borbi protiv bola. Povećava cirkulaciju krvi u području nanošenja, čime se ubrzava proces ozdravljenja. Kamfor ima blago lokalno anestetsko dejstvo što doprinosi ublažavanju bola u mišićima, prilikom uganuća, uboda insekata i kod lokalne iritacije kože. Kajeput ulje prirodni je antiseptik. Olakšava tegobe kod reume, istegnutih mišića i ligamenata, uganuća, modrica, napetosti mišića, iščašenja diska, bolova kičme i išijasa. Nakon nanošenja, ulje kajeputa podstiče cirkulaciju i proizvodi prijatan osećaj topline oko područja primene. Ulje karanfilića ima jaka denzifekciona svojstva. Greje kožu i smanjuje otekline. Kvalitetan je anesteptik i koristi se za efikasno ublažavanje bola i neprijatnosti uzrokovane artritisom i reumom. Takođe ima svojstvo odbijanja insekata. Mentol ima anestetska i antiiritirajuća svojstva. Koristi se kao analgetik s brzim delovanjem za reumu i artritis. Tigrova mast koristi se kod: glavobolja, neuralgija, oslabljene cirkulacije, bolova u zglobovima, mišićima i ligamentima, reumatskih bolova, bolova u leđima, bolova kod udaraca, nagnječenja i iščašenja, kod sportskih povreda, začepljenog nosa, upale sinusa i prehlade te kod svraba i bola nakon uboda insekata. Budući da je Tigrova mast prirodna, nema nuspojava, može se koristiti i 3-4 puta na dan kroz duže vreme. Mast je isključivo za spoljnu upotrebu. Ne sme se uzimati oralno. Ne sme se koristiti kod dece mlađe od 2 godine starosti. Treba izbegavati kontakt s očima i drugim sluznicama.

Nega mišića i zglobova

BELA TIGROVA MAST

 • hladi i osvežava
 • kod problema s disajnim organima
 • za sportske povrede
 • za glavobolju

Bela Tigrova mast najčešće se koristi za negu mišića i zglobova. Uz to koristi se i kod glavobolja, oslabljene cirkulacije, reumatskih bolova, bolova od udaraca, nagnječenja, sportskih povreda, začepljenja nosa i prehlade. Djeluje opuštajuće te daje osjećaj ugode. Bijela Tigrova mast hladi i osvježava te delotvorno pomaže kod problema. Posebno se često koristi u zimskim mjesecima i tokom gripa zbog svojih delotvornih svojstava, koja pomažu kod problema disajnih organa i prehlade.

Upotreba:

Naneti malu količinu ispod nosa:

 • Kod problema sa sinusima
 • Kod začepljenog nosa
 • Olakšava disanje
 • Kod glavobolja
 • Deluje opuštajuće
 • Daje prijatan osećaj
 • Hladi i osvežava
 • Lagano utrljati u kožu

Sastojci:

DEMENTHOLISED MINT OIL 16.0%, CAJUPUT OIL 13.0%, CAMPHOR 11.0%, MENTHOL 8.0%, CLOVE OIL 1.5%, PARAFFIN & PETROLATUM Q.S.

Uputstvo za čuvanje:

Čuvati na hladnom mestu.

Upozorenja:

Samo za spoljašnju upotrebu. Čuvati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 7 godina. Ne primjenjivati na kožu sklonu iritacijama, sluznicu ili oči.

Zemlja porekla: Singapur

NEGA MIŠIĆA I ZGLOBOVA

CRVENA TIGROVA MAST

 • za negu mišića i zglobova
 • ublažava razna oboljenja i povrede
 • sadrži kombinaciju aktivnih biljnih sastojaka.

Crvena Tigrova mast se koristi za negu mišića i zglobova te ima jače delovanje od bele tigrove masti. Koristi se i kod raznih povreda i tegoba kao što su glavobolja, oslabljena cirkulacija, bolovi u zglobovima, mišićima i ligamentima, reumatski bolovi, bolovi u leđima i slično. Njegovo dejstvo zasniva se na kombinaciji biljnih aktivnih sastojaka. Sadrži visokokvalitetna esencijalna ulja poput pitome nane i cajeput ulja. Crvena Tigrova mast deluje opuštajuće te daje osećaj prijatnosti i topline.

Upotreba:

Lagano utrljati u kožu kod svih tegoba:

 • Zglobova
 • Kostiju
 • Kičme
 • Glavobolje
 • Cirkulacije
 • Djeluje opuštajuće
 • Daje osećaj olakšanja
 • Greje

Sastojci:

Camphor, Menthol, Melaleuca cajeputi oil, Mentha arvensis oil, Eugenia caryophyllus oil, Cinnamomum cassia oil, Paraffin, Petrolatum

Uputstvo za čuvanje:

Čuvati na hladnom mestu.

Upozorenja:

Samo za spoljašnju upotrebu. Čuvati van domašaja dece. Proizvod nije namenjen deci mlađoj od 7 godina. Ne primenjivati na kožu sklonu iritacijama, sluznicu ili oči.

Zemlja porekla: Singapur

NEGA MIŠIĆA I ZGLOBOVA

Jakog intenziteta i brzog delovanja kod bolova

Bol je neugodan individualni osećaj koji je teško definisati, stoga svako od nas doživljava i podnosi bol drugačije. Definicija Svetskog udruženja za bol (IASP) kaže: “Bol je neugodan emocionalni i čulni doživljaj povezan sa stvarnim ili potencijalnim oštećenjem tkiva”.
Bol kao pojam ima različita značenja. To je doživljaj koji je teško odrediti, kako u svakodnevnoj, tako i u naučnoj komunikaciji. Današnje teorije opisuju bol kao posledicu međudelovanja fizioloških, psiholoških te socioloških faktora. Bez obzira na dominantne osećaje jačine bola, bol se prezentuje kao lično vrlo komleksno iskustvo sa emocionalnim I motivacionim komponentama. Stoga su intenzitet, trajanje i jačina određeni prema razumevanju uzroka bola i njegovih posledica, kulture odrastanja te stanju nervnog sistema u trenutku njegovog doživljavanja.
Bol je uvek subjektivan osećaj. Svaki pojedinac nauči upotrebljavati tu reč preko iskustva povezanih s povredom u mlađem uzrastu. Nema sumnje da se radi o osećaju u delu ili delovima organizma, ali uvek je neprijatan i stoga predstavlja emocionalni doživljaj.

Šta je to

Uganuće skočnog zgloba

Uganuće skočnog zgloba je skup povreda ligamenata, zglobne kapsule, sinovijalne membrane i tetiva u predelu skočnog zgloba koji nastaje pri nezgodnom uvrtanju ili ređe izvrtanju stopala u toku saplitanja ili pada. U kliničkoj slici prevladava oštra bol i otok u predjelu skočnog zgloba, a koža oko zgloba je podlivena krvlju, tj javlja se hematom. Bol je najjače izražen na prednjoj i spoljnoj strani zgloba. Oslonac i pokreti u skočnom zglobu su nesigurni i bolesnik prilikom hoda hramlje te nastoji štedeti povređeni zglob. Aktivni pokreti zgloba su ograničeni, a pasivni su bolni. Potrebno je staviti hladan oblog (oprez! – ne stavljati led direktno na kožu), ne oslanjati se na povređenu nogu te imobilizirati skočni zglob elastičnim (kompresivnim) zavojem. S obzirom na posljedice koje mogu nastati, što pre se javiti ortopedu.
Tigrova mast

Nikad vas neće izneveriti

U svetu se tokom jedne godine proda 66 miliona komada Tigrove masti. Da li ste se upitali zašto?

Tigrova mast je od davnih vremena poznata kao balzam koji je mnogim generacijama služio i služi za razne vrste bolova kao i tretiranje mnogobrojnih upala. Ova mast potpuno je prirodna, a napravljena je kao kombinacija raznih lekovitih biljaka i odabrane kombinacije eteričnih ulja. Tigrova mast se radi isključivo po tradicionalnoj i revolucionarnoj recepturi, a dolazi iz Kine. Postoji bela i crvena tigrova mast.Proizvodnja Tigrove masti danas je na najvišem tehnološkom nivou, kontrolisana i obavlja se po najstrožim zdravstvenim standardima

ss
Šta je uzrok

Bol u ramenu

Najčešći razlog koji dovodi pacijenta na pregled je bol i ograničenje pokreta u ramenu – gubitak funkcije.
Bol u ramenu može se javiti kao posledica mnogih bolesti i stanja, može biti vezan za sam zglob ramena ili se javlja kao trajni bol: zbog oboljenja vratnog dela kičme (cervikalni sindrom), oboljenja grudne dela kičme (torakalni sindrom), zbog oštećenja živaca vratnog dela kičme (cervicobrachialgia) ili kod šećerne bolesti sa oštećenjem živaca (diabetes mellitus sa polineuropatijom), kod anginoznog srčanog bola, infarkta miokarda, oboljenja žučne kese, tumora pluća! Zbog toga se pacijent treba odmah javiti na pregled da bi se ustanovio uzrok bola.

ff
Tigrova mast

100% prirodni sastojci

Aktivni sastojci Tigrove masti su kamfor, mentol, ulje kajeputa, ulje mente i ulje karanfilića. Kamfor se tradicionalno koristi za ublažavanje upalnih stanja i reume. Stvara osećaj topline koji pomaže u borbi protiv bola. Povećava cirkulaciju krvi u području nanošenja, čime se ubrzava proces ozdravljenja. Kamfor ima blago lokalno anestetsko dejstvo što doprinosi ublažavanju bola u mišićima, prilikom uganuća, uboda insekata i kod lokalne iritacije kože. Kajuput ulje je prirodni antiseptik. Olakšava tegobe kod reume, istegnutih mišića i ligamenata, uganuća, modrica, napetosti mišića, iščašenja diska, bolova u kičmenom stubu i išijasa. Nakon nanošenja, ulje kajeputa podstiče cirkulaciju i proizvodi prijatan osećaj topline oko područja primene. Ulje karanfilića ima jaka dezinfekciona svojstva. Greje kožu i smanjuje otekline. Kvalitetan je anestetik i efikasno se koristi za ublažavanje bola i neprijatnosti uzrokovane artritisom i reumom. Takođe ima svojstvo odbijanja insekata. Mentol ima anestetska i anti iritirajuća svojstva. Koristi se za ublažavanje bola kod reume i artritisa.
dd
Tigrova mast

Koleno

Koleno je najveći zglob u ljudskom telu, a isto tako i najveći zglob mišićno-koštanog sistema koji podupire telesnu težinu i svima nama olakšava kretanje. Najkomplikovanije je građe i zglob je koji se najčešće povređuje. U većini slučajeva bol u kolenu uzrokovana je bolešću ili prekomernom upotrebom. Postoje dve različite kategorije: akutna bol u kolenu, koja naglo bukne i uglavnom je posledica spoljašnjeg faktora , i hronična bol u kolenu, koja se često razvija postupno, polako napreduje i može trajati dugo vremena. Kao najveći zglob u telu, koleno je podvrgnuto jakom naprezanju nepravilnim ili preteranim pokretima. To ga čini posebno osetljivim na habanje i povrede.
kk
Tigrova mast

Polenska kijavica

Polenska kijavica, poznata pod nazivom i sezonski alergijski rinitis je najčešći oblik alergije. To je alergijsko oboljenje gornjih dišnih puteva koja se javlja sezonski, u vreme kada se u vazduhu nalaze čestice određene polena. Karakterističan simptom je rinitis – svrab vrha nosa, osećaj neprohodnosti i punoće nosa, kijanje i obilni vodeni sekret iz nosa, te povremeno nestanak čula mirisa. Nanesite malo bele Tigrove masti ispod nozdrva i olakšaće vam disanje na nos, smanjiti sekreciju i otečenost nosne sluznice.
Tigrova mast

Bol - neprijatna, ali i nužna

Svaka osoba tokom života doživi bol, bilo usled povrede ili kao znak neke bolesti. Možemo reći da je bol neizbežan i sastavni deo našeg života. Zašto se bol javlja? Iako je bol prema definiciji Međunarodnog udruženja za proučavanje bola (IASP; International Association for the Study of Pain) neprijatno emocionalno i čulno iskustvo, bol je, barem u trenutku nastanka, često i poželjan osećaj. Kao alarmni uređaj, odnosno kao signal upozorenja našeg tela, ono nam pokazuje da nešto nije u redu. Bez bolova ne bismo primetili da smo povređeni ili bolesni. Razlikujemo akutne i hronične bolove. Akutni bolovi imaju zaštitnu ili signalnu ulogu. Mehanička povreda spoljašnjeg tkiva je vidljiva, ali unutrašnje povrede ne vidimo, već se osećaju kao bol. Akutna bol je obično vremenski ograničena (traje nekoliko sati ili dana) i po pravilu se može dobro lokalizovati. Hronični bolovi nastaju ako se akutni bolovi stalno ponavljaju i ako se nisu lečili u potrebnoj meri, tj. kao posljedica razvijajuće bolesti . Tako i sama bol postaje bolest. Hroničnom bolu se obično smatra bol koja traje duže od 6 meseci.

sss
Tigrova mast

Sinusitis - upala sinusa

Sinusitis je upala paranazalnih sinusa izazvana virusnim, bakterijskim ili gljivičnim infekcijama ili alergijskim reakcijama. Simptomi su začepljenje i kongestija nosa, gnojna rinoreja, kašalj, bol u području lica, malaksalost i, ponekad, temperatura. Akutni sinusitis se leči antibioticima 2 do 14 dana, a hronični na isti način ali lečenje traje i do 6 nedelja. Dekongestivi i inhaliranje slanih i toplih rastvora ublažava simptome i olakšava pražnjenja sinusa. Kod ponavljanog sinusitisa može biti potreban hirurški zahvat koji olakšava drenažu sinusa. Sinusitis se može podeliti u akutni (koji se potpuno povlači tokom <30 dana); subakutni (do potpunog povlačenja dolazi za 30 do 90 dana); recidivirajući (pojava brojnih akutnih napada, od kojih se svaki potpuno povlači za <30 dana, koji se vraćaju u ciklusima, s barem 10 dana između potpunog povlačenja prethodnih simptoma i novog napada), i hronični (trajanja >90 dana).
sin
Tigrova mast

Miogeloze - bolne grudvice

Miogeloze su kružna opipljiva bolna zadebljanja mišića i čest su nalaz kod hroničnih bolnih stanja, kod povišenog mišićnog tonusa i preopterećenja mišića.
To su akumulacije mlečnih kiselina u samom mišiću ili neposredno oko njega, a mogu se prepoznati kao bolne kvržice na vratu, ramenima i leđima između lopatica.
Miogeloze najčešće nastaju kao posljedica dugog sedenja u jednom položaju (npr. rad za računarom), mogu nastati prilikom spavanja u nezgodnom položaju, pri nepravilnom držanju tela ili tokom sportskih aktivnosti, ako dođe do prenaprezanja. Dugoročno mentalno naprezanje i puno stresa takođe dovodi do stvaranja miogeloza u mišićima.
Najčešće se kao terapija koristi masaža, a ako je tokom masaže upotrebljena i Tigrova mast, efekat je puno brži i bolji.

mio